Италия – топ дестинация за европейците през 2011 г.

Booking.com

Според проучване на европейската статистическа служба Eurobarometer, тази година най-популярната дестинация за почивка сред европейциите ще бъде Италия. Испания и Франция са другите две страни, в които гражданите на ЕС предпочитат да прекарат ваканцията си.

На въпроса къде ще почиват през лятото, четирима от всеки десет анкетирани европейци отговарят, че ще останат в собствената си страна. Това са заявили най-много представители  от Турция – 88%, Хърватия – 86%, Гърция – 85% и България – 82%. Всеки пети от участниците в проучването е посочил, че възнамерява да пътува в някоя от старните в ЕС. Само 16% са избрали дестинация за почивка извън Стария контиенент. Близо една четвърт от анкетираните все още не са решили къде да прекарат лятната си ваканция, а едва 4% споделят, че изобщо няма да почиват през 2011 г.

Едни от най-важните критерии за европейците при избора на дестинация за почивка са общата привлекателност на съответната туристическа дестинация, културното наследство, както и възможностите за развлечения. Изкуството, фестивалите и грастрономията са водещи критерии за 5% до 7% от анкетираните европейски граждани.

В изследването на Eurobarometer, направено между 24 и 28 февруари тази година са взели участие над 30 000 граждани на възраст над 15 години от общо 27 държави-членки на ЕС. В проучването са включени и страните Хърватия, Македония, Турция, Исландия и Норвегия.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар