Белгийските туристи с най-голям бюджет зя лятна почивка

Booking.com

Белгийските туристи разполагат с най-голям бюджет за лятна почивка, спрямо останалите европейци, съобщава медийната група Ер Те Ел. Средният бюджет, който едно белгийско семейство ще отдели за ваканция през лятото е 2605 евро. Останалите европейци ще отделят средно по 2145 евро на семейство, се посочва в информацията. Данните се позовават на проучване, направено сред 3500 участници от Белгия, Франция, Германия, Австрия, Италия и Великобритания.

Над 60 % от участниците в анкетата са заявили, че ще заминат на лятна ваканция, а 25 % от запитаните са споделили, че възнамеряват да почиват няколко пъти през лятото. Използваното определение за „ваканция“ означава „поне четири последователни нощувки извън дома, предприети не по служебни причини, между юни и септември“.

За белгийците най-предпочитаната дестинация за лятна ваканция е Франция, следвана от Испания, Италия, Турция и Гърция. Водещите критерии при избора на място за почивка са климатът, рискът за атентати и туристическата инфраструктура. Стойността на цялата почивка се нарежда едва на шесто място като фактор при избор на дестинация за почивка.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар