Въвеждат нова система за сигурност по летищата

Booking.com

Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) представи в Сингапур прототип на система за проверка на пасажерите на летищата, която ги разпределя в три групи, в зависимост от доверитето което може да се има в тях, пише „Телеграф“.

Идеята на новата технология е пътниците да се сканират без да бъде необходимо да премахват личните си вещи. Те ще трябва да минават през 7-метров тунел, който обединява всички технологии за сигурност на едно място.

При проверката най-напред се сканира ирисът на очите, като според резултата, пасажерът се изпраща в съответния „;тунел“;. Пътниците, които не будят безпокойство преминават през по-облекчен режим на проверка – рентген, металдетектор и детектор за опасни течности. По-съмнителните пасажери ще трябва да преминат скенер на обувките и детектор за взривни вещества, а най-подозрителните ще ги очаква детайлна проверка, която включва и сканиране на цялото тяло.

Чрез новата система за проверка, специалистите се надяват да ускорят процеса на проучване на пасажерите и да съкратят опашките по летищата. Очаква се новата технология да изпитана в рамките на година и половина и да заработи до 5 години в най-големите аерогари в света.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар