Къща, облепена с коркови тапи е истинска атракция в Чехия

Booking.com

На около 230 км от Прага, в живописното градче Мутенице в областта Южна Моравия има една необичайна къща, която се е превърнала в истинска атракция за туристите. Тя е „;облечена“; в 180 000 коркови тапи, което съвсем не е случайно, тъй като чешкото градче е известно с винопроизводството си, съобщава Independent.

„Отне общо 180 000 тапи, които бяха нарязани на половинки и четвъртинки. На четвъртата страна от три години правя сърце от корк“;, коментира създателят на интересния проект Мирослав Свобода. Той добавил, че сърцето ще бъде посветено на дългогодишната му приятелка Людмила.

53-годишният мъж, който е истински любител на червеното вино взел тапите от местен винар. С тях той не само облепил стените на къщата, но и благодарение на въображението си създал изкусно изработени орнаменти, направени от корк и камъни.

Макар, че в началото повечето от местните жители погледнали скептично на нестандартния проект, днес къщата се харесва на всички и е прочута туристическа атракция в региона. Всеки посетител с радост записва имената си в импровизираната книга за гости, в която по думите на създателят на къщата фигурира дори името на министър на околната среда.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар