Европейски компании насърчават служителите си да ходят на работа с велосипед

Booking.com

Все повече компании на Стария континент поощряват служителите си да пътуват с колело с цел да се насърчи опазването на околната среда.

Фирми в Холандия, Белгия, Великобритания и други европейски страни плащат допълнително на служителите си, за да идват на работа с велосипед, предаде Ройтерс.

В Холандия велопривържениците получават 15 евроцента на километър, в Белгия – 20 цента, а на колоездачите във Великобритания се заплаща до 32 цента на миля, като тези „приходи“ не се облагат с данъци.

Близо 270 000 ентусиасти са привърженици на схемата в Белгия – една от страните, в които колоезденето е сред най-популярните начини за придвижване. Това означава, че белгийският данъкоплатец е заплатил 43 млн. евро на тези, които са пожелали да ходят с колело на работа.

Сред най-успешните корпоративни привърженици на схемата е белгийската верига супермаркети Colruyt, която от четири години насам е включила в схемата вече над 2100 участници. Компанията осигурява на служители си, които живеят на разстояние до 7 км от месторабота им, велосипеди, както осигурява и тяхната поддръжка.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар