Летище Варна затваря за ремонт през есента

Booking.com

Летище Варна няма да функционира в периода от 15 октомври до края на февруари 2012 г. Аеропортът ще затвори през есента заради основен ремонт, който ще възлезе на стойност 40 млн. лева.

Всички полети през този период ще бъдат поемани от летище Бургас. Транспортирането на пътниците до Варна ще бъде за сметка на компанията. Това заяви Дирк Шусдзиара, изпълнителен директор на „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“ АД – концесионер на летищата във Варна и Бургас.

Концесионарът на двата морски аеропорта е планирал да инвестира в летищата близо 170 млн. лева през следващите три години. Част от новите подобрения е разширяване на терминалите. Вече са ремонтирани багажните ленти в двете летища, а в Бургас е изградена нова административна сграда и 4 нови стоянки на стойност 12 млн. лв.

Общо 533 392 пасажери са преминали през първото шестмесечие на тази година през Летище Бургас.  Това е ръст от около 20% спрямо същия период на миналата година. Пътниците, преминали през Летище Варна за същия преиод са 380 196, което е с 2% повече спрямо първата половина на 2010 г.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар