Мощна експлозия разтърси Осло

Booking.com

Мощен взрив разтърси центъра на Осло днес следобед и предизвкика истински хаос в норвежката столица. Бомбата е избухнала близо до сградата на правителството, предаде агенция „;Фокус“;.

Експлозията е засегнала сериозно правителствената сграда, включително и кабинетът на премиера Йенс Столтенберг. Взривът е отнесъл повечето от прозорците на 17-етажната сграда, както и на околните постройки, а в намиращото се на близко отстояние Министерство на петрола е избухнал пожар. Говорител на правителството съобщи, че министър-председателят на страната е в безопасност.

По последни данни, взривът е отнел живота на най-малко двама души, а 15 пострадали са приети в болница в Осло. Според непотвърдена информация, причината за експлозията е избухнал автомобил, паркиран пред сградата на правителството. До момента никой не е поел отговорност за взрива.

Полицията е блокирала всички улици към центъра на норвежката столица. Евакуират се всички хора от района заради опасения от нови експлозии. В случай, че версията за терористичен акт бъде потвърдена, това би бил първия подобен атентант в  скандинавската страна.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар