Гърция е отново фаворит за българските туристи през лятото

Booking.com

И през този летен сезон, Гърция остава най-предпочитаната дестинация за пътуване в чужбина за сънародниците. Това каза Евелин Виденов, заместник-председател на Българската туристическа камара, предаде агенция Фокус. 

Българските туристи изобщо не се притесняват от затрудненията, които изпитва южната ни съседка, допълни Виденов. На този етап е рано да кажем дали потокът към гръцката страна ще бъде по-голям в сравнение с миналата година, но по данни на туроператорите, записванията вървят толкова активно, колкото и през 2010 г.

У нас все още остава проблемът с липсата на кадри. Обслужването може би остава на нивата от предишни години. Забелязва се по-добър контрол от страна на собствениците и инвеститорите към персонала, но все още имаме какво да дадем в подготвянето на добри кадри за туризма, каза заместник-председателят на Българската туристическа камара.

Най-голям недостиг на кадри има сред сервитьорите, барманите и готвачите. Макар страната ни да разполага с много добре подготвени кадри на тези нива, през летния сезон те предпочитат да разботят за по-атрактивно заплащане в чужди курорти.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар