Нискобюджетна авиокомпания предлага по-качествено вино от водещите авиокомпании

Booking.com

Международни експерти по вината отличиха нискотарифната авиокомпоания easyJet с първо място за качество на предлаганото бяло вино на борда на самолетите й. Авиопревозвачът получи приза след провеждане на винена дегустация, организирана от сайта за сравняване на полети Skyscanner.

В „;теста на сляпо“ са участвали десет съдии от различни националности, водени от сомелиера Том Канаван. Екипът е дегустирал 12 червени и 12 бели вина, сервирани на борда на авиокомпаниите, като на всяко вино е давана оценка по скала до 10 точки.

Нискотарифната easyJet е отличена с първо място в категорията „;Бяло вино“ с френското вино Louis Mondeville Côtes de Gasgogne, оставяйки след себе си водещи авиокомпании като AirFrance, Emirates, Virgin Atlantic и British Airways. Призът в категория „;Червено вино“; печели British Airways с аржентинското вино Argento Malbec.

Според Джеймс Кейв, експерт по вина на Skyscanner и редактор на блог за вино regularwino.com, авиопревозвачите трябва да имат няколко неща в предвид, когато правят избора си на вина – вкусовите рецептори на 30 000 фута височина не са толкова чуствителни, виното може да не е със стайна температура и ограниченото количество свеж кислород в кабините означават, че виното няма да „;диша“ по същия начин както на земята.

Той коментира още, че е преди дегустацията е залагал големи надежди на авиомкомания Emirates, тъй като тя инвестира сериозно в предлаганите храни и напитки на борда на самолетите си, но е бил и много впечатлен от високото качество на предлаганото вино от една нискотарифна авиокомпания като easyJet.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар