В част от Нова Зеландия падна рекорден сняг за първи път от 1939 г.

Booking.com

Нова Зеландия е обхваната от снежна паника заради изненадващите обилни снеговалежи в някои части на страната, донесени от небивал за тези ширини антарктически въздушен фронт. Снежната буря е блокирала пътища, летища и училища в обширни територии на страната.

Неочакваните снегове достигнаха Северния остров на Нова Зеландия, на който обикновено няма зима. Според местните жители, сняг е паднал дори на около 200 км от Окланд, който преживя най-мразовития си ден в историята си – температурата там не надвиши 8,1 градуса по Целзий. В Окланд вали сняг за първи път от 1939 г насам.

Полярният атмосферен фронт донесе неприятности и на Южния остров. Блокирани пътища и транспорт, затворени училища и хиляди хора, които все още живеят в жилища, тежко пострадали от земетресението през февруари, отнело десетки жертви.

Местните власти посъветваха хората да запазят спокойствие и да останат у дома, тъй като основните магистрали и на двата най-големи новозеландски острова са затворени. Според метеоролозите, снежна буря с такава сила е много рядко явление. Очакванията са снеговалежите в страната да продължат до края на седмицата.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар