Русия планира да издигне хотел в Космоса до 2016 г.

Booking.com

Русия планира да изгради един от най-нестандартните хотели в света до 2016 г. Ексцентричният хотел Commercial Space Station, разположен на 350 км от Земята, ще примамва авантюристите със стаи в четири кабини с огромни прозорци, разкриващи една наистина зашеметяваща гледка… как Земята се върти отдолу, съобщава британското издание „;Дейли Мейл".

Удоволствието да почивате в космическото здание няма да бъде никак евтино. Петдневен престой в необичайния хотел ще ви струва около 100 000 паунда, като към тях трябва да довабите още 500 000 паунда за пътуването. За да стигнете до космическия хотел, ще ви отнемат близо два дни на кораба "Союз“;.

Щом стигнете, ще имате възможност да избирате между хоризонтални и вертикални легла, тъй като ще бъдете в безтегловност. Интересното е, че хотелът ще предлага храна приготвена на Земята, която ще бъде пренасяна в космическия кораб и ще бъде притопляна в микровълнови печки. Идеята на създателите на космическия хотел е да заменят даваните досега замразени храни на астронафтите с вкусни ястия като задушено телешко с гъби, пюре от бял боб, картофена супа и компот от сливи. Космическите туристи ще могат да си поръчват също студен чай, минерална вода и плодови сокове, но алкохолът ще бъде стриктно забранен.

По интересен начин ще се почистват и тоалетните в хотела – вместо вода, те ще бъдат изчиствани с въздух под налягане. Отпадъчната вода ще бъде рециклирана, а въздухът ще бъде филтриран, за да се отстранят неприятните миризми и бактериите, след което чистият въздух ще бъде връщан в кабината.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар