Селският туризъм отчита слаб летен сезон

Booking.com

Селският туризъм отчита слаб туристически сезон, съобщава Би Ти Ви. Не повече от 1 % от българите предпочитат да прекарат лятната си ваканция си в планините въпреки красивата природа, интересните атракции и ниските цени.

Сред най-засегнатите хотелиери са тези в Родопите. В смолянското село Момчиловци и в съседните селища туристите през този сезон са намалели с около 30% за последните три години. Освен с ниските цени, които варират между 10 и 20 лева за нощувка на човек в къща за гости или семеен хотел, туристите са примамвани с вкусни родопски специалитети, преходи с коне, планинско колоездене и разходки в пещери. Въпреки изкушаващите предложения, липсата на летовници в района е осезаема.

Разбира се има и изключения и едно от тях е родопското село Арда, разположено на българо-гръцката граница. То се слави като една от евтините и атрактивни дестинации за селски туризъм. Преди 10 години в селото имало само една къща за гости, а сега базата разполага с над 100 легла. В момента 5-6 къщи и няколко малки семейни хотела посрещат туристи в селото.

Ако вече мечтаете за спокойна почивка в Родопите, можете да бъдете спокойни, че ще си намерите уютно място за спане, където със сигурност ще ви гостят с вкусни специалитети. За четиричленно семейство за два почивни дни вероятно ще платите не повече от 200-250 лева.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар