Паника в руски самолет заради нашествие от пчели

Booking.com

Истинска паника е настъпила сред пасажерите на руски самолет заради незаконно вкаран кошер с пчели, които излезли по време на полета за Москва. Инцидентът се е случил на 28 май, но едва преди няколко дни е бил оповестен от властите в руската област Благовешченск.

Оказва се, че пчелите са били незаконно прибрани в кутия, поставена в шкаф в бизнес класа, съобщи говорителят на авиокомпания Юкутия. Нахлуването им сред пасажерите буквално шокирало пътниците. Благодарение на бързата реакция на стюардесите, пчелите са били затворени в шкафа, а той е бил облепен с тиксо, за да не излязат отново.

Според руските авиационни закони, пренасянето на насекоми в самолет е забранено. В този случай пчелите са били пренасяни от заместник – директора на летището Анатолий Смирнов, който не е бил проверен от охраната. Сред пасажерите са пътували високопоставени държавни служители от Москва, които са били настанени в бизнес класа.

Транспортната прокуратура на града е започнала проверка по случая. Губернаторът на Амурска област е издал заповеди за уволнение на директора и зам.директора на летището. Собственикът на пчелите остава все още неизвестен.  

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар