Киев се опитва да защити туристите от таксиметровите шофьори

Booking.com

Украинските власти са обърнали внимание на работата на таксиметровите шофьори в столицата Киев. Причината за това са множеството оплаквания от туристи, които сигнализират за „;тормоз“; на летище "Борисполь" от страна на таксиметровите шофьори.

По повод на това, Министерството на вътрешните работи и Министерството на правосъдието са решили да вземат спешни мерки за решаването на проблема, за да избавят туристите от подобни неприятни преживявания. Те уверяват, че на новия терминал на летище "Борисполь" вече няма да бъдат допускани нелицензирани таксиметрови шофюри. В залите ще бъдат инсталирани видео камери, а лицензираните таксиметрови шофьори ще трябва да се придържат към общоприетите условия – или да изчакат пътниците на паркинга, или да идват на аеропорта за конкретна поръчка.

В бъдеще украинските власти предвиждат строги наказателни мерки за нарушителите – от големи финансови глоби до конфискация на автомобила. Представител на аеропорта официално призна, че досега таксиметровите шофьори са имали достъп до пътниците навсякъде в летището, включително и до залата за митническа проверка.

Прочуване на Gazeta.ua също показва, че чуждестранните туристи не са доволни от услугата на таксиметровите шофьори в украинската столица. В изследването са взели участие чужденци, отпътуващи от летище "Борисполь". Те са били помолени да оценят с 1 до 5 точки туристическите услуги в Киев, предоставени от хотелите, заведенията за хранене и превозвачите. Най-ниска оценка от 2.87 точки са получили именно услугите на таксиметровите шофьори. 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар