Бразилия и Никарагуа – лидери в Латинска Америка по ръст на туристите

Booking.com

Бразилия и Никарагуа са достигнали най-добрите показатели по ръст на чуждестранните туристи сред всички страни в Латинска Америка за първите шест месеца на 2011 г, съобщи РИА Новости.

От януари до май Бразилия е посетена от почти 3,7 милиона чуждестранни туристи, които бележат  20% ръст спрямо същия период през 2010 г. Според оптимистичните прогнози, тази година общият брой на туристите ще достигне 5,4 млн. души, което ще доведе до рекордните приходи в хазната от 6,4 млрд долара.

На свой ред, президентът на Никарагуа заяви, че подемът в туристическия сектор в страната се дължи на инвестициите на правителството в инфраструктурни проекти в областта на туризма, които трябва да бъдат приключени до 2020 г. Никарагуа ще разполага с 23 000 хотелски стаи и ще привлича 2 млн. чуждестранни туристи годишно, като по този начин латиноамериканската страна ще си осигурява доходи в размер на 1,277 млрд долара.

През първата половина на годината, Никарагуа е получила приходи от туристическата индустрия в размер на 196 милиона долара, което бележи ръст от 3% спрямо същия период на 2010 година. Очаква се общите приходи от туризма тази година да бъдат около 400 милиона, а броят на туристите да надхвърли 1 милион души.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар