Хотелите по света ще имат свои уникални кодове

Booking.com

Хотелите по света ще получат специални идентификационни кодове, като това според експерти ще бъде истинска революция в туристическата индустрия.

Интересната инициатива е на Асоциацията на европейските туроператори и Travel Technology Initiative, чиято цел е да се избегнат честите грешки при хотелските резервации. Авторите на новата технология работят по проекта от две години. Очаква се първият код да влезе в сила на 4 октомври.

Новата система цели да избегне объркванията, които често възникват при хотелските резервации. Така например, трудно да се разбере дали Grand Hotel и Hotel Grande са един и същ хотел или два напълно различни хотелски комплекса. За да се избегнат подобни недоразумения, всички хотели, участващи в програмата ще получат свой уникален идентификационен код, който ще ги отличава от останалите.

Очаква се новата система да спести объркването около имената на хотелите, които често са цитирани или преведени неправилно. До този момент 200 хиляди хотели от цял свят са заявили желанието си да се включат в интересния проект.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар