Летище Варна преустановява работа заради ремонт

Booking.com

От 15 октомври до 1 март, Летище Варна преустановява всички полети заради ремонтни дейности. Макар, че варненският аеропорт отбеляза 3% ръст на пътниците през тази година, затварянето му за ремонт е наложително.

Концесионерът на Летище Варна "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД ще инвестира 40 млн. лв за рехабилитация на пистата, изграждане на нова дренажна система и пълна подмяна на цялото осветление. Инвеститорът е сключил договор с утвърдената немска компания "Макс Бьогл Бауунтернемунг" ООД, която ще извърши всички ремонти дейности. Очаква се 80 машини да работят денонощно, а общо 500 работници и служители да бъдат заети само на територията на летището.

Докато аеропортът е затворен, полетите от и до Варна ще се облсужват от Летище Бургас. Четири редовни линии ще бъдат пренасочени към бургаското летище – до Букурещ, Будапеща, Лутън и Виена, като междувременно концесионерът ще осигури безплатен автобусен транспорт между двата аеропорта. Разписанието на автобусите ще се актуализира на уеб страниците на летищата Варна и Бургас.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар