Село в Китай си построи небостъргач

Booking.com

Жителите на най-заможното село в Китай събраха погледите на света, тъй като с общи сили и финасови средства издигнаха в небесата 328-метров небостъргач. Селото се казва Хуаси и се намира в източната част на Китай, а зашеметяващата сграда вече е в класацията с най-високите сгради на планетата, заемайки 15-то място.

Изграждането на високото здание е започнало през 2007 г., като цялата инвестиция възлиза на 470 млн. долара. Крупната сума е платена от домакинствата, живеещи в селото, които ентусиазирани от амбициозния проект са дарили по 10 милиона юана за осъществяване на общата идея.

Лъскавият 74-етажен небостъргач, носещ името Longxi International Hotel вече функционира като луксозен хотел. В него има 800 апартамента, изложбена зала, панорамен въртящ се ресторант, както и басейни и градини на покрива. Безспорно, една от най-големите атракции е голямата статуя на бик, разположена на 60-я етаж, за чиято изработка е бил изразходван близо 1 тон чисто злато. Бикът е символ на богатството на селото и предназначението на внушителната статуята е да посреща неговите гости.

Китайско село Хуаси бележи истински бум на развитие през последните 30 години. От малка селскостопанска общност, постепенно то се превръща в процъфтяващ район, символ на икономическия прогрес на Китай. Бизнесът, който се развива днес там е в областта на тютюневата и текстилната промишленост и стамонодобива. Жителите на заможното село се радват на висок жизнен стандарт, като всяко семейство разполага с модерна къща, няколко коли и солидна сметка в банката. Интересното е, че въпреки завидните финасови възможности, местните са облагодетелствани от безплатно образование и безплатна медицинска помощ.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар