Пет идеи какво да правите през уикенда

Booking.com

Петък е. Настроението ви най-вероятно е приповдигнато заради задаващия се уикенд. Според синоптиците, в цялата страна ни очакват слънчеви и приятни есенни дни, така че защо да им се насладим?!

Ако все още не сте измислили как да прекарате заслужената си почивка, ще ви предложим 5 идеи, които се надяваме да ви вдъхновят за един интересен и наситен с емоции уикенд.

1. Щом се очертава хубаво време, разходките сред природата са задължителни! Полюбувайте се на златната есен, обагрена в жълто-червени окраски и вдишвайте дълбоко от чистия въздух. Ето един примерен маршрут за еднодневна екскурзия, ако сте от столицата: София – Нови Искър – Своге – Лакатник. Докато пътувате по живописния път, ще останете изумени от неописуемите гледки, които се разкриват пред вас. А щом стигнете до Лакатник – дъхът ви просто ще спре…. пре вас ще се изправят Лакатнишките скали – един от най-красивите природни феномени у нас. Не се колебайте и тръгнете по някоя от туристическите пътеки, защото там горе ви очаква умопомрачителна гледка към Искърското дефиле.

2. Ако работата и стресът са ви дошли до гуша и имате нужда от бягство на някое по-далечно място, смело имровизирайте. Без много да му мислите звъннете на някое хотелче, което приятели наскоро са ви препоръчали и си запазете стая. За два дни не ви трябва много багаж, а най-вече добро настроение! Като ценители на хубавите неща, екипът на myPlanet.bg ви препоръчва едно приказно място – Хотел Каза Арт в живописното троянско село Орешак.

3. Ходили ли сте скоро на кино? Ако това ви доставя удоволствие, можете да разведрите деня си с наскоро излезлия български филм Операция Шменти Капели. Очаква ви толкова много смях, та чак до сълзи. А какво по-хубаво от една здрава смехотерапия за уикенда? Според иформация от официалния сайт, филмът се излъчва в киносалоните в цялата страна.

4. Е, ако никъде не ви се мърда и ви се мързелува в къщи, можете да се откъснете с някоя нова интересна книга. Ако обичате да пътешествате, несъмнено ще ви грабне Моята Азия на Райко Матеев. В нея авторът разказва за силата на една мечта, благодарение на която той изминава 8000 морски мили с десетметровата си яхта „Хелиос“, за да достигне крайната си цел – далечният тайландски остров Пукет.

5. Изненадайте любимите си хора с тематична вечеря, сгответе нещо различно, а защо не и малко екзотично. Като заговорихме за страната на усмивките, защо не си направите тайландска вечер с типични тайландски ястия? Предлагаме ви примерно меню: Пикантна салата с патладжан, супа със скариди Том Юм и Пилешки кюфтенца по тайландски. Погрижете се за свещите, декорацията на масата и музикалния фон…и вечерта със сигурност ще бъде изпълнена с приятни емоции.

Е, надяваме се да сме ви вдъхновили поне малко за наближаващите почивни дни. В крайна сметка каквото и да изберете, важното е да се починете добре, за да се заредите с нови сили за следващата седмица. Приятен уикенд 😉

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар