Дванадесет филма ще популяризират България в страната и чужбина

Booking.com

Дванадесет филма ще рекламират България в страната и чужбина. Филмите са с продължителност до 27 минути и обхващат отделна тема от живота на страната ни през отделните векове, предаде БТА.

Проектът се казва "Това е България" и до този момент бюджетът му се оценява на близо 1 млн. лева. За завършването му са необходими още 200 хил. лева. Тъй като филмите ще бъдат разпостранявани в цял свят, те ще бъдат преведени и озвучени на седем езика – български, английски, френски, немски, испански, японски и руски.

Освен с културата, историята и традициите на България, един от филмите – "Луксозна България" ни запознава с условията за бизнес в страната, българските курорти, възможностите за екстремни спортове и за забавления.

Видеокаталогът е допълнен от пълнометражен 90-минутен филм за България, който представя обобщен поглед. В проекта са включени почти 2000 обекта в България. Направени са възстановки на събития, заснети са кадри от хеликоптер, както и снимки под водата.

Премиерата на филмите ще се състои в страната през пролетта на 2012 г. Филмите ще бъдат представени и в Брюксел на 24 май. Авторите на проекта предвиждат да бъде направена и детска версия, която да се разпространява в училищата.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар