Лапландия, Дядо Коледа и Северното сияние на Коледа

Booking.com

Коледните празници наближават и все повече и повече възрастни и деца искат да се потопят в магията на Коледната приказка.

Ако искате да си подарите незабравими коледни емоции – мястото е Лапландия, домът на Дядо Коледа. Макар да не е сред най-популярните туристически дестинации, най-северната провинция във Финландия определено е едно от най-магичните и приказни кътчета особено по време на коледните празници.

Тук коледната атмосфера е неописуема – уютни дървени къщички, свободно разхождащи се елени, приказни снежни пейзажи. Тук се организират фестивали, панаири и най-различни коледни прояви, които са истинска радост за местните и гостите на Лапландия. 

Всяка година в Лапландия пристигат стотици писма от различни кътчета на света, адресирани до Дядо Коледа и изпълнени с надежди и желания към добрия старец.

Ето каква е част от тазгодишната програма за Коледа в Лапландия – докато децата се надпреварват да сътворят най-интересните снежни скулптури, възрастните могат да се поглезят с традиционната финландска сауна. Други забавления са ездата на елени, разходката с шейна, теглена от кучета и риболовът на лед.

Кулуминацията на Коледната програма е срещата на децата с Дядо Коледа, по време на която те ще получат най-мечтания подарък. Незабравима емоция е и съзерцаването на Северното сияние, което и тази година се очертава да бъде сияйно, магично и приказно красиво.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар