Цените на хотелите в Европа скачат с 80% за Нова Година

Booking.com

Ако искате да посрещнете Нова година в Европа, със сигурност ще се сблъскате със сериозен ръст на цените на хотелите.

В Берлин ще ви се наложи да заплатите средно 159 евро за двойна хотелска стая. Според сайта за хотелско настаняване HRS, това е с цели 83% повече спрямо средната цена през декември. В Хамбург хотелиерите повишават цените с 41%. Така средната цена на стая в навечерието на Нова година е 136 евро. В Кьолн се наблюдава ръст на цените от 32% – за да си запазите хотелска стая за Нова Година в града, ще трябва да платите средно 123 евро. В Дрезден, двойна стая ще ви струва 150 евро, което е с 46% над средната цена.

Голямо поскъпване се наблюдава и в чешката столица Прага. Ако през декември, средната цена на стая за двама е 98 евро, на Нова година тя скача до 361 евро! Единбург не отстъпва на Прага – там средната цена на стая в навечерието на празника достига до 352 евро. В Лондон цените на хотели скачат с 45 % и стая в навечерието на празника е 203 евро. Ако искате да гледате новогодишните фойерверки в Париж, ще трябва също да платите с 41% повече спрямо останалия период от декември.

Най-евтините хотели за Нова Година се оказват в Будапеща. Стая в хотел ще ви излезе средно 63 евро. Това е с 12% по-малко от средните цени в унгарската столица, според Spiegel.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар