Скотланд Ярд апелира за повишено внимание при резервациите за Олимпиада 2012 в Лондон

Booking.com

Скотланд Ярд апелира за повишено внимание при хотелските резервации за Олимпийските игри в Лондон през Лято 2012.

Британската полиция разпространи десет ценни съвета за това как да се предпазим от възможни измами при резервациите. Предупрежденията са разпространени в България от Министерството на вътрешните работи.

Според Скотланд Ярд, най-сигурният начин да се предпазим от измама е да направим резервацията си директно в хотела или чрез авторитетна агенция. В Обединеното кралство такива агенции са членовете на Асоциацията на британските пътнически агенции (АВТА) и Пътническата асоциация или Организация за лицензиране на агенции за въздушен транспорт (ATOL).

Британската полиция съветва, когато се спрем на даден хотел да проверим в интернет дали адресът действително съществува и изображенията съответстват на тези от рекламата. Добре е да потърсим коментари на предишни посетители. Ако разговаряме със собственика на хотела, е добре да го разпитаме за района и квартала и да сверим информацията, която ни предоставя с тази, която сме събрали от други източници.

Скотланд Ярд препоръчва да проверим дали уеб страницата използва символа Pedlock, за да удостовери, че сайтът е защитен.

При заплащането, най-добре е да използваме кредитна карта, защото това е защита на транзакцията. Полицията в Лондон съветва никога да не извършваме плащането чрез фирми за парични преводи като Western Union или Moneygram, тъй като те са предназначени за търговски сделки.

Скотланд Ярд напомня също винаги да изчитаме внимателно сроковете и условията (Terms and Conditions), за да сме сигурни, че ще получим това, което очакваме. От полицията не изключват възможности за измамни реклами, така че ако изпитваме съмнения, по-добре да се въздържим от резервация.

Жертвите на измами могат да сигнализират на сайта www.actionfraud.org.uk

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар