Шопинг треска в Италия

Booking.com

Истинска шопинг треска обхвана Италия след старта на традиционните зимни разпродажби в понеделник. Първите късметлии, които се радваха на големи намаления в магазините бяха жителите на Сицилия. Днес ги последваха и големите градове като Милано и Рим, Торино и Болоня, Неапол и Бари, които откриха зимните разпродажби.

Въпреки че официалните разпродажби на Апенините са само в началото, още преди няколко седмици много магазини започнаха да предлагат на редовните си клиенти изгодни отстъпки с цел по-добри продажби.

Италианската търговска асоциация Confcommercio прогнозира, че по време на тазгодишните зимни разпродажби, италианците ще харчат средно от 168 евро на човек и 403 евро на едно семейство, което в общи стойности се изчислява на 6,1 млрд. евро.

От своя страна, най-голямата национална асоциация за защита на правата на потребителите на Codacons заяви, че заради икономическата криза само 40% от италианските семейства ще могат да си позволят покупка, като средно те ще са склонни да харчат по 110 евро на човек. Във връзка с това, експертите прогнозират спад в продажбите с около 30% в сравнение с миналата година.

Разпродажбите в Италия ще продължат близо два месеца. Най-облагодетелствани от ниските цени в магазините ще бъдат жителите на Палермо, където сезонът на отстъпки ще приключи чак на 15 март.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар