Спа центрове на Малдивите ще продължат да работят за туристите

Booking.com

За радост на всички туристи, които планират да почиват на екзотичните Малдивски острови, Спа центровете и масажните салони на архипелага ще продължат да работят. Само 5 дни след указа за тяхното затваряне, президентът Мохамед Нашид им даде „;политическо опрощение“, предаде Франс прес.

На 31 декември, правителството на Малдивите издаде указ, с който забранява дейността на Спа центрове и салоните за масаж. Решението бе провокирано от исканията на опозиционната ислямистка коалиция, която проведе масови протести в столицата Мале.

Според ислямистите, тези популярни сред чуждестранните туристи заведения са прикрити публични домове, в които се предлагат сексуални услуги и се разпространяват наркотици. 

Указът за забраната им обаче предизвика истински политически скандал. Оказа, че повечето от подлежащите на затваряне Спа центрове и салони за масаж са собственост тъкмо на лидери на опозицията. Самият президент Нашид нарече това обстоятелство парадоксално, но опозиционните лидери настояха, че става дума за умишлено изкривяване на исканията им, които били за закриване на спа центровете само на необитаемите острови от архипелага.

"Установихме, че Спа центровете и салоните за масаж не са замесени в криминална дейност и че това са заведения, предлагащи висококачествени медицински услуги. Ето защо, можем да ги открием отново“, заяви президентът Мохамед Нашид.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар