Конкуренти нахлуват в Будапеща след спирането на Malev

Booking.com

След като унгарският национален превозвач Malev прекрати операциите си в петък, няколко нискобюджетни превозвача, включително Ryanair и Air Berlin, обявиха незабавно увеличаване на полетите си от летище Будапеща.

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair пусна спасителен план, обявявайки 26 нови маршрута от Будапеща в петък.През януари Ryanair обяви план, включващ пет маршрута от Будапеща, които сега се увеличават на 31, повечето от които ще стартират през април. Авиокомпанията ще базира в Будапеща четири чисто нови самолета Boeing 737-800, които се очаква да превозват до 2 милиона пътници годишно.

Базираната в Будапеща нискотарифна авиокомпания Wizz Air пък, предлага на притежателите на билети на Malev за полети през зимния сезон, 50 000 билета на преференциална цена. Това предложение ще важи до 24 март, обяви на пресконференция главният изпълнителен директор на Wizz Air, Йозеф Варади. Авиокомпанията ще увеличи флотилията си, базирана в Будапеща от 3 на 5 самолета. Lufthansa обяви също, че ще стартира един дневен полет от Хамбург и Берлин до Будапеща от днес.

Втората по големина авиокомпания в Германия Air Berlin, също ще добави полет от Берлин до Будапеща.Също така, през този месец, чешката нискотарифна авиокомпания SmartWings, ще стартира полети от Будапеща до Тел Авив, следван от Париж през април, и няколко други европейски дестинации през май.Pal Volner, държавен секретар на Министерството за развитие на Унгария заяви, че увеличения поток на нискотарифни авиокомпании би могъл да компенсира загубата на обеми, породена от прекратяване дейността на Malev.

„;…Мисля, че възстановяване не е невъзможно, и ако можем да се отървем от бремето, наследено от миналото, унгарската национална авиокомпания може да продължи да съществува", опита се да вмъкне оптимизъм в ситуацията унгарският премиер Виктор Орбан.

По данни на онлайн туристическа агенция eSKY.bg, Malev е сред седемте авиокомпании с най-голям пазарен дял у нас за 2011г. Засега алтернатива на полетите на Malev до Будапеща остават Bulgaria Air от София и Wizz Air от Бургас, но само през летния сезон. 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар