България е рай за приключенски туризъм

Booking.com

България бе обявена за една от най-атрактивните страни за приключенски туризъм в света. Страната ни е класирана от Асоциацията за приключенски туризъм на САЩ на престижното 6-то място в категорията на развиващите се дестинации.

Резултатите обобщават мненията на 315 туроператори, хотелиери, журналисти и експерти в туризма. Страните са класирани според 10 фактора, сред които са природни и културни ресурси, инфраструктура, устойчиво развитие, безопасност и сигурност и здравеопазване

Според организацията, България е целогодишна дестинация за пътуване. Страната ни е богата на древни руини от тракийско и римско време, както и на много други културни, исторически и архитектурни паметници. Специален акцент се поставя върху българските планини и възможностите за алпинизъм през лятото и зимата, както и наличието на чудесни възможности за велотуризъм.  

На челната позиция в категорията на развиващите се дестинации е Израел, следван от Словакия, Чили, Естония и Чехия. След България в Топ 10 попадат Словения, Йордания, Румъния и Латвия.

В категорията на развитите страни, първото място заема Швейцария. Следват я Исландия, Нова Зеландия, Канада, Германия, Швеция, Ирландия, Норвегия, Финландия и Австрия.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар