В Лондон пият най-скъпото кафе в света

Booking.com

Ако сте любители на кафето, има едно място в Лондон, където можете да се поглезите с чаша от черната напитка, за която ще си спомняте цял живот. Ще ви впечатли не само вкуса, но и цената му, тъй като една чашка струва цели 110 долара. 

Всъщност това е най-скъпото кафе в света, приготвено от прочутия сорт „;Копи Лювак“; (Kopi Luwak), който се внася от Индонезия. Предлага се в луксозното лондонско кафене Dstrkt, разположено в непосредствена близост до известния площад Пикадили.

Кафето представлява зърна, които са преминали през храносмилателния тракт на Мусанги – това е малък хищен бозайник от семейството на цибетките. Животинчето прилича на котка и наред с други неща яде узрелите плодове на кафеените дървета. Стомахът на бозайника не е в състояние напълно да усвои плодовете на кафето и след преминаването му през храносмилателния тракт, местните жители събират с ентусиазъм изхвърлените зърна.

Според специалистите, „;преработените“; по този начин зърна получават специален аромат, създаден от стомашния сок на мусанги. След като се измият и изсушат, зърната се изпращат в най-луксозните кафенета и ресторанти в света.

Dstrkt е единственото заведение на терияторията на Великобритания, което предлага прочутото скъпо кафе. То е внасяно от специална защитена зона на остров Суматра, където годишното им производство достига едва 1 килограм. За сравнение, за всяка порция кафе са необходими 7 грама кафе „;Копи Лювак“;.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар