Кои са най-луксозните ски курорти в Европа?

Booking.com

Проучване на WealthBulletin определи кои са най-скъпите и луксозни европейски ски курорти. Оказва се, че те са любими ски дестинации на много холивудски звезди и известни личности от висшето общество.

Челното място заема живописният френски курорт Куршевел. Тук седмичната карта за съоръженията и достъп до пистите струва 200 евро, а като бонус получавате възможност да карате рамо до рамо с Виктория Бекъм, Наоми Кембъл, Джордж Клуни и Роман Абрамович.

Второто място заема известният луксозен курорт Мерибел отново във Франция – любимо място за ски за британските кралски наследници принцовете Уилям, Хари и Едуард. Мястото е наистина скъпо, защото средната цена на квадратен метър земя тук е близо 18 000 евро. Курортът разполага с площадки за хеликоптери и малки самолети, така че по време на ски сезона не се учудвайте ако видите да кацат и излитат доста известни личности.

Швейцарският Сен Мориц е класиран на трето място в списъка с най-луксозните ски курорти. Оказва се, че китното градче е любима ски дестинация на Мадона. Цената на квадратен метър земя тук е 17 000 евро. Ски картата струва 240 евро, а ако искате да се поглезите с халба бира, ще трябва да платите 4 евро.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар