България e една от най-добрите евопейски ски дестинации

Booking.com

България е една от най-добре представящите се зимни дестинации в Европа – това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков при откриването на Европейската купа по ски Пампорово 2012. Дългоочакваното състезание събра в Пампорово 74 състезатели от 18 държави, съобщиха от МИЕТ.

Малко неща могат да направят толкова добра реклама на един зимен курорт, както едно перфектно организирано ски състезание от висока класа. Убеден съм, че това, което ни предстои през следващите два дни, ще е именно такова състезание, посочи министърът.

В цяла Европа зимните курорти отчитат спад. Единствено в България имаме ръст в сравнение с миналата година. Пампорово отчита 15% – 20% повече заетост на хотелите и между 40 и 50 % повече скиори по пистите този сезон, отбеляза той.

Като пример министър Трайков посочи, че от английския пазар за Швейцария спадът е 60%, за Франция – 30%, докато от английския пазар за България отчитаме ръст с 2-3 на сто. Значителен ръст има и на руските туристи, както и туристите от Гърция, Турция, Румъния, Македония. Така че се очертава добър сезон, категоричен беше Трайков.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар