Чешките авиолинии прекратяват полетите си до София

Booking.com

От месец март, чешката национална авиокомпания CSA спира полетите си между Прага и София, съобщава специализираното издание air-journal.fr. Последният полет ще се състои на 25 март тази година.

Освен до София, авиопревозвачът ще прекрати полетите до Атина, Бейрут, Ларнака, Осло и Скопие. CSA ще закрие и базата си в Братислава през месец юни.

Отмяната на тези полети е част от плана за преструктуриране, който компанията обяви през декември миналата година. Предвижда се CSA да съкрати 100 пилоти от общо 300, след като реши да намали флота си с 11 самолета.

Основната причина за драстичните мерки е прекалено бързото разрастване през последните години което донесе загуби на компанията в размер на 25 млн. евро за 2010 г. Миналата година бяха отменени много маршрути на чешката авиокомпания, особено онези, които се конкурираха силно с нискотарифните авиопревозвачи.

В същото време, CSA става част от консорциума SkyTeam, който обединява държавни авиокомпании от 15 страни. Стратегически линии ще бъдат Женева, до където ще се извършват 5 полета на ден, Хелзинки, Хонавер, Букурещ, Москва, Ростов на Дон и Санкт Петербург. В края на март CSA открива линия и до руския град Уфа.Чешката авиокомпания извършва полети и във Франция – до Париж, Бордо, Марсилия и Страсбург.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар