Google започва да заснема България за Street View

Booking.com

Американският онлайн гигант Google обяви, че ще започне да събира изображения от България за подобряване на функцията Street View в Google Maps. В следващите дни автомобилите на Google ще започнат да правят снимки на много градове в цялата страна.

Street View е популярна функция на Google Maps, която вече е достъпна в повече от 30 страни по целия свят. Тя позволява на потребителите да изследват виртуално и да навигират в квартали чрез панорамни триизмерни изображения. Street View е на разположение в Google Earth и Google Maps и за мобилни устройства. За да бъде достъпна и в България, екип на Google започва да събира изображения в цялата страна, като целта е да бъдат покрити колкото е възможно повече пътища и градове.

Заснемането ще започне с големите градове, а обхватът постепенно ще се разширява. По отношение на сателитния образ, от Google възнамеряват да обновят покритието и да попълнят възможно най-бързо липсите.

Услугата включва само изображения на публична собственост. С цел защита на неприкосновеността на личния живот на хората, ще бъде използвана система за автоматично размиване на образа на хора и регистрационни табели на автомобилите.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар