Цюрих е най-скъпият град в света

Booking.com

Според проучване на Economist Intelligence Unit, Цюрих е градът с най-високите цени в света. Швейцарският град изпревари Токио след като валутните изменения през последните месеци са довели до повишаване на разходите за живот в страни като Швейцария.

Това превръща Цюрих в още по-благоприятна дестинация за инвеститорите, но за сметка на това го нарежда сред най-скъпите дестинации за пътуване. В проучването на Economist Intelligence Unit, което се изготвя два пъти годишно, са включени цените на 160 продукта и услуги, сред които цени на хотели, различни храни и напитки, разходи за транспорт, дрехи и обувки и др.

След японската столица Токио, на трето място в класацията с най-скъпите градове се нарежда Женева. Прави впечатление, че все по-голям брой азиатски градове с висок стандарт като Сеул и Сингапур се изкачват нагоре в класацията, изпреварвайки американски градове като Ню Йорк и Лос Анджелис.

И така в ТОП 10 с най-скъпите градове в света влизат: Цюрих (Швейцария); Токио (Япония); Женева (Швейцария); Осака (Япония); Осло (Норвегия); Париж (Франция); Сидни (Австралия); Мелбърн (Австралия); Сингапур (Сингапур) и Франкфурт (Германия).

10-те най-евтини дестинации в света, които попадат в дъното на класацията са:  Мускат (Оман); Дака (Бангладеш); Алжир (Алжир); Катманду (Непал); Панама сити (Панама); Джеда (Саудитска Арабия); Ню Делхи (Индия); Техеран (Иран); Мумбай (Индия) и Карачи (Пакистан).

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар