Самба, пищни костюми и фиеста до зори в карнавалния Рио де Жанейро!

Booking.com

Купонът в Рио де Жанейро тече с пълна сила! Едно от най-значимите културни събития в света за пореден път смая света със своята пищност.

На 18 февруари, под дъжд от златисти конфети и звук на фанфари бе открито грандиозното латино събитие. Както всяка година, кметът на бразислския град предаде символично Ключа на града на царя на Карнавала – дебелия Крал Момо, с което се постави началото на петдневната страстна фиеста. 

"За мен е голяма чест и отговорност да оглавя най-големия културен празник в света. Искам да предам съпътстващото карнавала веселие на целия свят. Обявявам карнавала в Рио да Жанейро за открит", тържествено обяви крал Момо.

Първи своите латино умения показаха деца и младежи, които минаха по прочутия Самбадром преди официалното начало на веселбата. 17 групи по самба забавляваха зрителите, като участниците в тях бяха на възраст между 5 и 18 години.

Кулминацията на празника отново ще бъдат надпеварите между 12 школи по самба от т.нар. „;специална група„; – висшата лига на Карнавала. Те ще покажат невероятните си умения си на Самбодрома в неделя и понеделник пред 75 000 зрители.

Заради грандиозната латино проява,  движението на автомобили в района на прочутия Самбодром е ограничено. Той е построен през 1984 година, но преди тазгодишния карнавал премина през основен ремонт, за да заприлича на оригиналния проект на Оскар Нимейра. 
 


Тази година, властите в Бразилия очакват над 850 000 чуждестранни и бразилски туристи да се включат в пъстрото латино шествие.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар