Остров Сентоса в Сингапур посрещна 19 млн. туристи през 2011 г.

Booking.com

Броят на туристите, посетили сингапурския остров Сентоса през 2011 г. възлиза на 19 млн. души – със 7,3 % повече спрямо 2010 г., съобщава порталът Travel Daily Азия, цитиран от РИА Новости.

Както отбелязва порталът, ръстът на туристи в курорта се дължи най-вече на откриването на нови хотели и атракции, както и провеждането на различни културни събития през цялата година.

Според статистиката, половината от посетителите на атрактивния остров Сентоса са жители на Сингапур. Повечето чуждестранни туристи са пристигнали от Индия, Малайзия и Австралия.

2012 г. се очертава да бъде още по-специална за остров Сентоса, обещава изпълнителния директор на компанията Sentosa Development Corporation, Майк Баркли. Освен, че ще бъдат открити нови интересни атракции, курортът ще отбележи подобаващо своята 40-годишнина.

Сентоса е луксозен курорт, предлагащ разнообразни атракции за всички възрасти – най-големият океанариум в Азия, градини с „;оживяващи“; статуи на герои от китайската митология, културно-исторически тематичен парк, музей, музикални фонтани с лазерно шоу, магазини, ресторанти и прекрасни плажове. До острова може да се стигне по няколко начина – с автобус по мост, с влакче или с кабинков лифт, минаващ над Сингапур.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар