Крепостната стена около Стария град в Дубровник е най-голямата атракция в Хърватска

Booking.com

Крепостната стена около Стария град в Дубровник, която част от Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, е най-посещавана сред културно-историческите паметници в Хърватска през 2011 г.

Според електронното издание Croatian Times, цитирано от РИА Новости, през миналата година крепостната стена е бил разгледана от над 723 хиляди туристи, макар, че те са със 7 хиляди по-малко в сравнение с 2010 г.

Втората най-популярна забележителност сред туристите е амфитеатърът в град Пула, разположен в северната част на Адриатическо море, който през  2011 г. е бил посетен от близо 286 хиляди туристи. Изданието отбелязва, че единствено в този древноримски амфитеатър са запазени и четирите кули от комплекса на арената. Той е сред 6-те най-големи съхранили се до днес амфитеатъра.

В Топ 3 с най-посещаваните забележителности в Хърватска се нарежда и малкият остров Локрум, разположен недалеч от бреговете на Дубровник. Известен с приказните си градини, кралски замъци и манастир, през миналата година островът бил посетен от над 14 хиляди посетители.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар