Летище Варна отново обслужва пътници след тримесечен ремонт

Booking.com

Летище Варна, което в продължение на три месеца бе затворено за ремонт, отново посреща своите пътници.

На официалното откриване, което се състоя на 4 март присъстваха редица официални гости, сред които и министърът транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Малко преди церемонията, на подновената писта с полет от Виена се кацнаха трийсет и трима пътници.

От 29 февруари 2012 г. аеропортът в морската ни столица възстанови оперативната работа по обслужване на полети. По данни "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт", концесионер на летището, стойността на ремонта е достигнала приблизително 40 млн. лв.

По време на строителството бяха положени общо около 150 000 тона асфалт, бяха разширени страничните ивици за безопасност на пистата и изградена нова дренажна система. Ремонтът включи и пълна подмяна на светотехническата система на пистата, както и полагане на нова маркировка.

След рехабилитацията аеропортът във Варна отговаря на всички международни и европейски стандарти и на него могат да кацат самолети от типа на "Боинг" 747.

През декември 2011 г. започна и строителството на новите пътнически терминали на летищата във Варна и Бургас. Концесионерът планира за летния сезон през 2013 г. двата аеропорта да посрещат и изпращат гостите си от новите терминали.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар