Представят „Непознатата България“ на туристическо изложение в Берлин

Booking.com

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира участието на България в един от най-големите междунардни туристически форуми – ITB Берлин, който започва днес, на 7 март.

Тази година страната ни ще се представя като "Непознатата България", съобщават от пресцентъра на министерството. Акцент в презентацията ще бъдат новостите при развитието на културния, балнео, спа и уелнес туризма, както и промоция на най-добрите дестинации според европроекта ЕДЕН.

На българския щанд с площ 423 кв. м се представят 42 туристически фирми и организации, както и местни администрации. По време на изложението, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще участва в срещата на министрите, организирана от Световната организация по туризъм към ООН на тема "По пътя на коприната". Маринов ще се срещне с парламентарния държавен секретар в Министерство на икономиката и технологиите на Германия Eрнст Бургбахер, както и с представители на най-големите туроператори в Германия.

ITB Берлин е най-голямото туристическо изложение в световен мащаб. Форумът се провежда ежегодно от 1966 г. насам, като тази година е неговотo 46-то издание. Очаква се в тазгодишния форум да включат 11 000 изложители от цял свят.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар