Индонезия планира да привлече руските туристи в нови курорти

Индонезия планира да привлече руските туристи в нови курорти
Индонезийските власти възнамеряват да привлекат туристите от Русия и в други курорти, освен прочутия остров Бали и остров Ломбок, това заяви на пресконференция посланикът на Индонезия в Москва, Джаухари Оратмангун, предаде РИА Новости.

"Всяка година в Индонезия пристига голям поток от руски туристи, които остават за дълго време в страната - най-малко за 14 дни", каза Оратмангун.

Тъй като туристите от Русия избират предимно Бали и Ломбок за своята почивка, правителството на Индонезия би искало да ги насочи към други не по-малко красиви региони на страната.

"Това са Ява, Папуа, Северен Сулавеси, Молукските острови...Бихме желали руските туристи да имат възможност да пътуват из Индонезия, за да се запознаят с нови туристически обекти" - добавя той.

През 2011 г. броят на руските туристи, посетили Индонезия се е увеличил с 15% спрямо 2010 г. и възлиза на близо 91000 души. През януари броят на туристите от Русия, посетитли азиатската страна са 13 000, което е с 26% повече спрямо същия период на 2010.  
910 прочитания
08.03.2012
Няма коментари.