Остров Света Анастасия – отново туристическа атракция

Booking.com

Бургаският остров Света Анастасия е на път да се превърне в атрактивна туристическа дестинация.

Романтичният остров ще посреща своите гости с лекарна, типична манастирска килия от Средновековието, в която може да се пият билков чай и различни ликьори по традиционна рецепта и дори да се пренощува. На острова ще има и автентичен ресторант с името „;100 години назад“, където посетителите ще могат да опитат вкусни бургаски гозби, приготвени по приготвени по стари рецепти. Регионалният исторически музей в Бургас специално е предоставил автентични бургаски рецепти от миналото, по които ще се приготвят ястията.

Всичко това предстои да се случи само след няколко месеца, благодарение на проекта "Културно-историческо наследство на о-в Света Анастасия и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна културна дестинация". Стойността на проекта, който е финансиран по ОП "Регионално развитие" е малко над 5,55 млн. лева, а срокът на изпълнение – 24 месеца.

На о. Света Анастасия ще има и други интересни атракциицърквата и манастирският комплекс ще бъдат реставрирани, пристанът ще бъде реконструиран, а природните феномени "Гъбата", "Дракона" и "Вкаменения пиратски кораб" ще бъдат представени със специално художествено осветление.  На острова ще бъде изградена и малка сцена на открито, която ще е подходяща за концерти и театрални спектакли. Важно е да се отбележи, че ще бъде създадена достъпна среда за хората с увреждания.

Достъпът до Света Анастасия ще става с корабче, което ще тръгва от Моста в Морската градина на Бургас. Предвидено е да бъде закупен още и малък пътнически кораб – хидробус, който ще се използва за превоз на туристите.

"Вече са стартирани процедурите за избор на изпълнител на строително-монтажните работи на Мостика и Острова. Очакваме да се включат повече бургаски фирми, за да може бургаският бизнес да работи за града си", заяви кметът на община Бургас Димитър Николов на специална пресконференция.

В проекта са предвидени средства и за разработване на пълна маркетингова стратегия, която да превърне не само о. Света Анастасия, но и Бургас в привлекателна дестинация с интересни туристически маршрути в града. 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар