Невероятно, но факт: 3 600 евро за нощувка в Украйна за Евро 2012!

Booking.com

Два месеца ни делят до старта на едно от най-очакваните спортни събития – Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна.

И макар да са заредени с положителни емоции, футболните запалянковци, които възнамеряват да посетят Украйна за Евро 2012, ще бъдат неприятно изненадани от шокиращите цени на хотелите, съобщават международните агенции.

В Донецк, един от четирите украински градове-домакини, хотел, разположен в близост до стадиона обяви фантастичната цена от 3600 евро на нощувка! Шокиращо високата цена е обявена за 27 юни, когато ще се проведе един от полуфиналите от първенството. Това е над 85 пъти по-скъпо от нормалната цена от 42 евро, която можете да платите сега за стая в същия хотел.

Футболните фенове, които обмислят да отседнат в хостел по време на Евро 2012 трябва да се разделят отново със солидна сума пари. Оказва се, че двойна стая с обща баня в дъното на коридора струва цели 1400 евро на вечер! Тези, които желаят да пренощуват на палатка в къмпинг ще трябва да платят между 70 и 120 евро на човек в зависимост от това какъв мач предстои.

Скандалното повишение на цените от страна на украинските хотелиери разбуни духовете сред футболните фен клубове, които настояват дори УЕФА да се намеси. Според туристически агенции, които организират пътувания за подобни големи спортни прояви, никога досега не е имало подобна злоупотреба и шокиращо повишение на цените.

Скандалът се разрастна до такава степен, че правителството в Киев започна да обмисля план как да се справи със ситуацията. Има вариант футболните запалянковци да бъдат настанявани в стаи в общежитията на държавните университети.

Междувременно възмутени обществени организации и украинци започнаха организация по безплатно настаняване на фенове в частни домове. Във Facebook вече е създадена група, която се казва „;Добре дошли в Украйна“, в която украинци от всички градове-домакини предлагат безплатни места за настаняване.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар