National Geographic класира България Топ 50 на туристическите дестинации за 2012

Booking.com

България получи признание от най-популярно туристическо списание и бе класирана в Топ 50 на дестинациите за 2012, които всеки човек трябва да посети през живота си. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Списанието, което се радва на над 7.5 млн. читатели номинира културния маршрут „;Чудесата на България: изкуство, вино и традиции“;.
Туровете „;Културни кръстопътища“; вече са влизали в престижната класация три пъти – през 2009, 2010 и 2011 г., като тази година бе избран маршрутът „;Чудесата на България“;, отбелязват от МИЕТ.

„;Процесът на подбор беше конкурентен и нашият редакторски екип работи дълго и усърдно, за да определи най-автентичното, най-иновативното, най-неоткритото, най-добре управляваното и най-природосъобразното пътуване“;, съобщи изданието.

National Geographic Traveler включва за първи път малка европейска страна в топ 50 за културен туризъм. Рилският манастир и Боянската черква, Дунавското крайбрежие, Черноморският бряг, Казанлъшката тракийска гробница, както и най-старите неолитни жилища в Европа, изградени 6000 години Пр. Хр – това са част от откроените забележителности в България.

„;Чудесата на България“; е най-обогатеното с гурме и винени дегустации пътуване, което помага на туристите да открият вкусове и аромати, дълбоко вкоренени в най-добрите европейски традиции, смята екипът. В културния тур са включени още ръчното правене на хляб, тъкането, месенето на тесто от млади и възрастни жени, които са съхранили традицията като вековен ритуал.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар