Прочутите водопади Игуасу пресъхнаха

Booking.com

Една от най-големите атракции за туристите в Бразилия – изумително красивите водопади Игуасу са пресъхнали поради продължителното засушаване в южния бразилския щат Парана.

Разположени на границата на Бразилия и Аржентина под формата на подкова с дължина 2700 метра, Игуасу включват общо 270 приказно красиви водопада. Височината на падане на водата обикновено достига 82 метра, но сега в повечето от водопадите едва надхвърля 60 метра>

Според данни на Националния парк Игуасу, направените измервания показват спад в дебита на водата на водопадите три пъти – до 500 кубически метра в секунда, при нормален дебит 1500  кубически метра в секунда. За съжаление това е довело до пресъхване на голяма част от водопадите и сега се виждат само голите отвесни скали.

Заедно с водопадите Виктория в Африка и Ниагарския водопад, разположен на границата на Канада и Съединените щати, Игуасу е считан за един от най-красивите водопади в света. Природният комплекс е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Той се смята за една от най-големите атракции в Южна Америка и всяка година привлича над 700 хил. туристи от различни кътчета на света. 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар