100 000 долара струва най-големият атлас в света

Booking.com

Earth Platinum e най-големият атлас в света, дълъг цели 1,8 метра. Той се издава от австралийското издателство "Милениум Хаус" и съвсем скоро ще бъде пуснат в продажба за невероятните 100 000 долара на копие.

"Това е първата книга с такива размери. Целта ни е да оставим нещо в наследство на идните поколения. Днес всичко е дигитално и изчезва за секунда. Този атлас ще бъде тук и след 500 години", коментира създателят на издателството Гордън Чиърс.

От "Милениум Хаус" съобщиха, че атласът се издава в ограничен тираж – само 31 копия. За изработването му е бил необходим един месец. Книгата съдържа карти на цели континенти, както и ясни снимки на популярни места по света, събрани под формата на колаж от 1000 снимки.

Според издателството, последният атлас, който се доближава максимално по размери до това издание, е Klencke Atlas – той е създаден през далечната 1660 г. като подарък за британския крал Чарлз II. 

Създателят на австралийското издателство потвърди, че вече са продадени две копия на музеи в ОАЕ. Чиърс е убеден, че ще успее да продаде целия тираж. Според него никое друго издателство не е пускало книги с подобни размери.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар