И в Баку скочиха драстично цените на хотелите – причината е Евровизия

Booking.com

Подобно на домакините на Евро 2012 – Полша и Украйна и Лондон, в който ще се проведат Летните Олимпийски игри, азербайджанската столица Баку шокира своите гости с драстично по-високите цени на хотелите.

Причината за вече „;обичайното“; явление не е спортен форум, а международно музикално събитие – финалът на Евровизия. Азербайджан си извоюва правото тази година да бъде домакин на конкурса за песен, след като песента "Running Scared“;, която представляваше страната миналата година зае първото място.

Според германската туристическа търсачка Swoodoo, хотелите в Баку са вдигнали цените толкова, че на почитателите на Евровизия ще им се наложи да платят близо 144% над стандартната цена за хотелска стая.

Не само високите цени обаче са проблем в азербайджанската столица. Според главният изпълнителен директор на Swoodoo Кристиан Салер, Баку не може да се похвали с добра хотелска инфраструктура, каквато има в Западна и Централна Европа.

Въпреки лошата индраструктура, цените на хотелските стаи в Баку започват от 341 евро на нощ за периода 22-27 май. Финалът на Евровизия ще се проведе на 26 май, а полуфиналите ще са на 22 и 24 май.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар