Летище „Хийтроу“ изрази готовност да се справи с тафрика около Олимпиадата в Лондон

Booking.com

На специален брифинг, ръководството на лондонското летище "Хийтроу" изрази своята готовност да се справи с допълнителния трафик от пътници по време на Летните Олимпийски игри.  

От аеропорта заявиха, че в продължение на три дни по време на Олимпиадата ще бъде отворен временен терминал между терминали 4 и 5. Новият терминал ще разполага с 31 гишетата за чекиране и пет ленти за проверка на багажа. Те ще бъдат предназначени само за спортистите, участващи в спортния форум.

Откриването на временен терминал се очаква да облекчи натоварването на другите пет терминала на летище "Хийтроу“;.  Денят на официалното откриване на Олимпиадата – 13 август предстои да бъде най-натовареният ден в историята на аеропорта. Тогава се очакват 138 000 пътници и 200 000 багажа, което надвишава с 50 000 пътниците, обслужвани от летището в обикновен ден.

От ръководството на лондонския аеропорт заявиха още, че по време на Летните олимпийски игри ще има 16 мобилни екипа с по 10 гранични служители, които ще работят на проблемните места, на които има опасност от образуване на опашки.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар