Самолетният транспорт става все по-търсен

Booking.com

Международната асоциация за въздушен транспорт обяви, че въпреки икономическата криза и политическите сътресения по света, броят на пътуващите със самолет се увеличава.

Данните за април месец сочат, че 6.1% повече хора са избрали въздушния транспорт като средство за превоз, в сравнение със същия месец на 2011 г. Предлаганите от различните авиокомпании оферти стават все по-изгодни и привличат все по-голям брой пътници.

Напредването на модерните технологии и развитието на социалните мрежи, от своя страна, правят избора на пътуващите още по-богат и лесен. Една от най-големите онлайн туристически агенции в България, eSKY.bg, отчита рекорден ръст от над 60% на своите продажби за първото тримесечие на 2012 г., в сравнение със същия период на миналата година. Все повече хора търсят изгодни оферти както за самолетни билети, така и за хотели и други туристически услуги, в интернет, където имат възможността да правят сравнения, да се запознаят с мнението на хората и така да изберат най-доброто за своето пътуване, сочат наблюденията на eSKY.bg. От своя страна, компаниите, занимаващи се с въздушен транспорт, се надпреварват непрекъснато в предлагането на все по-изгодни оферти.

Самите самолети стават по-бързи и удобни. Някои авиокомпании вече предлагат услуги като безжичен интернет, изпращане на съобщения, имейли и мобилни разговори. Така други видове превоз, като например влаковия транспорт, остават по-назад в предпочитанията на хората. Най-малкото, защото често излизат финансово по-неизгодни 

Единствената категория, в която ЖП превозите все още успяват да водят надпревата, е превозът на товари и стоки4.2 % е спадът в търсенето на такива в авиоиндустрията.

Друга причина, поради която хората предпочитат да пътуват със самолет, е фактът, че въздушният транспорт е доказано най-безопасния. В сравнение с въздушния транспорт, значително по-голям брой хора загиват ежегодно при ЖП и автомобилни произшествия.

Очаква се в идните години авиоиндустрията да продължи да разраства дела си по отношение на туристическите превози. Тенденцията е да се увеличава и броят на местата в самолетите. Някои нискотарифни авиокомпании дори обсъждат намаляване броя на тоалетните на борда, с цел самолетите да побират повече пътници. 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар