Замбия се стреми да посрещне един милион туристи през 2012 г.

Booking.com

До края на 2012 г., Замбия се стреми да посрещне един милион туристи. Миналата година броят на посетителите е надхвърлил 906 000 души, а година по-рано страната е била посетена от 815 000 души. Според представители на туристическия бранш в африканската страна, целта от един милион туристи за 2012 г. е напълно достижима.

В същото време се предвижда средната продължителност на пребиваване на туристите в Замбия да се увеличи от три до седем дни. За да бъде постигнато това, Замбия ще инвестира близо 2 млн. щатски долара в рекламна кампания, която да популязира страната като туристическа дестинация.

Наскоро посланикът на САЩ в Замбия Марк Сторелла заяви, че страната му е готова да подкрепи развитието на туристическия сектор в Замбия, съобщава Postzambia.com. Той вярва, че първата най-важна стъпка е да се проведе информационна кампания за популаризиране на страната. Според американския посланик, много туристи смятат, че известният водопад Виктория се намира в Канада….., а не в Замбия. Той счита, че именно тази голяма атракция на границата на Замбия и Зимбабве може да привлече чуждестранните туристи.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар