Евро 2012: Киев – сърцето на Украйна

Booking.com

Ако Киев ви се струва необичайна туристическа дестинация, това лято със сигурност ще бъде един от най-посещаваните градове в Европа, а причината е дългоочакваният футболен шампионат Евро 2012.

Киев е живописно разположен на брега на река Днепър и е най-големият град в Украйна. Градът е основан през 5-ти век и е считан за един от най-старите градове в Източна Европа.Сред най-големите атракции в украинската столица безпорно са многобройните прелестни църкви, които изпъстрят града. Впечатляващи са църквите Света София, Свети Андрей, Свети Владимир, както и катедралата Св. София Киевска, обявена за част от списъка със Световното наследство на ЮНЕСКО. Интерес за гостите на града представляват прочутите Златни порти,  централният площад Независимост, както и кварталът Киевска Липка, в който някога е живяла киевската аристокрация.

Тази година украинската столица Киев е удостоена с честта да бъде част от един от най-големите спортни форуми –  Евро 2012, чиито официални домакини са Украйна и Полша. Футболният шампионат стартира на 8 юни и ще продължи до 1 юли. Освен Киев, градове-домакини в Украйна са Донецк, Харков и Лвов.

Вижте това видео, което ще ви запознае накратко със забележителностите на украинската столица Киев

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар