Откриване на спа сезона в Унгария

Booking.com

Унгария е страна известна не само с езерото Балатон, но и със своите хидротермални извори. Поради централното си разположение на стария континент, тя се е превърнала в перфектна дестинация за туристи, които не желаят да пътуват много, но мечтаят да прекарат една кратка релаксираща почивка.  

Пътуващите от Европа могат да отскочат до спа курортите в Будапеща, само за да прекарат един приятен уикенд, като отдадат тялото и душата си на отпускащите и уникалните спа процедури. За тези, които пристигат от по-далечни дестинации, този красив исторически град предлага множество музеи и културни програми за неговото опознаване. Това може да отнеме и дни, но чудесните спа в столицата предразполагат към пълно отпускане след ден прекаран в разглеждане на забележителности.

Най-известните спа курорти в Будапеща са едни и от най-старите, построени във времето на Римската империя през I век върху града известен тогава като Аквинкум. Тези бани са по-стари и от самата столица Будапеща. Термалните комплекси Кирай и Рудаш са построени по времето на Османската империя, а историята на Гелерт и Сечени датира от началото на XX век. Гостите на града могат да съчетаят полезното с приятното, като се възползват от лековитите минерални извори и междувременно се запознаят с историята на спа центъра, който са избрали. Известните бани са запазили и до днес автентичните си архитектурни елементи – истинска историческа ценност и невероятна атракция за туристите, които имат усещането, че са попаднали в миналото.

Спа центровете, които се намират извън столицата, са разположени в близост до места, известни с минералните си извори. Всеки от тях се е специализирал в различно направление, като от него зависи и типът туристи, които го посещават. Някои наблягат на индивидуалните процедури, други пък се стремят да задоволят желанията на клиентите си, които са предимно двойки, а трети предлагат весела и забавна програма за цялото семейство.

По-долу ще откриете кратък списък с имената на едни от най-популярните хотели в Унгария, в които се предлагат уникални спа и уелнес процедури, със специални цени и актуални промоции от аgoda.bg, които са валидни само за ограничен период от време.

Будапеща

Ramada Resort Aquaworld – 25% отстъпка!
Идеално място за семейства, което се намира извън градската част на Будапеща. Цени от 81 щ.д. на нощувка. Валидни до 15 септември 2012 г.

Danubius Hotel Gellért – 25% отстъпка!
Подходящ за малки и големи – този исторически спа център е най-известният в Унгария. Построен е през XIX век. Цени от 80 щ.д. на нощувка. Валидни до 28 октомври 2012 г.

Хайдусобосло

Hotel Atlantis Medical Wellness and Conference – специална цена, която важи за ограничен период от време! 
Невероятно място за семейни занимания и спа терапии. В близост е до хидротермалните извори и до огромния комплекс Aqua Palace, където има пързалки, басейни, сауни, зони за спа процедури, масаж и др. Цени от 108 щ.д. на нощувка.

Hotel Silver Superior 4* – специална цена, която важи за ограничен период от време! 
Един от най-квалитетните хотели за спа процедури с минерална вода и конферентен туризъм в източния регион на Унгария. Хотелът разполага със зони за спа терапия, два частни плажа и десет басейна. Цени от 104 щ.д. на нощувка.

Дюла

Elizabeth Hotel 4.5* – 10% отстъпка!
Elizabeth Hotel се намира в близост до Gyula Castle и на метри от Várfürdő SPA. Хотелът е еднакво подходящ както за бизнес, така и за почивка. Цени от 62 щ.д. на нощувка. Валидни до 31 декември 2012. Резервациите трябва да бъдат направени поне 14 дни предварително. Минимален престой 3 нощи.

Family Wellness Hotel Gyula 4* – оферта, която се предлага за ограничен период от време!
Този хотел е с 4 звезди и е напълно реконструиран. Намира се в близост до Gyula Castle Spa.  Цени от 100 щ.д. на нощувка. Валидни до 29 юни 2012 г.

Хевиз

Kolping Hotel Spa & Family Resort 4* – оферта, която се предлага за ограничен период от време!
Малките деца ще останат пленени от този хотелски комплекс заради талисмана му – Хипопотамът Бобо. Хотелът разполага с детски площадки, басейни и предлага множество програми за деца. Докато децата се забавляват, възрастните могат да се отдадат на почивка, тъй като в рамките на комплекса се намират минерални извори. Цени от 157 щ.д. на нощувка.

Lotus Therme Hotel and Spa Hotel 5* – 10% отстъпка!
Този луксозен хотел в Хевиз е идеално място за двойки. Намира се в близост до най-голямото естествено термално езеро в Европа. Гостите имат възможността да изпробват спа терапиите във вътрешните или външни термални бани намиращи се самия комплекс. Цените са от 189 щ.д. на нощувка и са валидни до 29 декември 2012. Резервациите трябва да бъдат направени поне 21 дни предварително.

Danubius Health Spa Resort Hévíz 4.5* – 10% отстъпка!
Този хотел, който е част от престижната верига Danubius, се намира в близост до езерото Хевиз. В рамките на хотела също има горещи минерални извори. Цени от 161 щ.д. на нощувка. Валидни до 31 март 2013. Резервациите трябва да бъдат направени поне 45 дни предварително.  

Шиофок

CE Plaza 4* – специална цена, която важи за ограничен период от време!
Новопостроен комплекс, който разполага с изключителни удобства, модерен интериор, спа център за лечебни терапии и достъп до близко разположения национален парк и езеро. Цени от 128 щ.д. на нощувка.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар